TwitterFacebookLinkedIn

Bronlaak    Corisberg    Elivagar    Gennep    Overkempe    Verdandi    Diensten

DeSeizoenen zoekt begeleiders die stevig staan
Onze bewoners hebben allemaal een eigen verhaal en een unieke kijk op de wereld. Soms uit zich dat in gedrag dat moeilijk te begrijpen is. Ons doel? Het bieden van een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Daarom zijn we voor deze bewoners op zoek naar begeleiders die stevig staan én naast geduld een warm hart hebben.

Je mag zijn wie je bent
Bij DeSeizoenen gaat het niet om labels, maar om mensen. Je mag er zijn wie je bent. We richten ons daarom ook niet op het veranderen van gedrag van de bewoner, maar om het aanpassen van de omgeving en ons eigen gedrag, zodat de bewoner het beste tot zijn recht komt . Dat vraagt van de begeleiders een open blik en een luisterende houding.

Uit het hoofd in de benen
Vanuit onze visie kijken we vooral naar kwaliteiten en mogelijkheden en niet naar beperkingen. Hoe uitdagend het gedrag ook is, we zonderen geen bewoners af, maar laten ze juist de kracht van de gemeenschap ervaren. We bieden een duidelijk dagritme met rust en regelmaat. We zijn spanning zoveel mogelijk voor door deze bewoners in beweging te zetten; uit het hoofd in de benen . Onze prachtige groene locaties nodigen er ook toe uit om in beweging te komen.
In woonhuizen met bewoners met moeilijk te begrijpen gedrag sta je er nooit alleen voor. Goed ingewerkt raken op een groep kost even tijd, maar het team helpt je daarbij. En geloof ons, de glimlach van onze bewoners maakt het elke dag de moeite waard!

We nodigen je van harte uit om met onze bewoners en medewerkers kennis te komen maken!

Dat kan als volgt:

Bronlaak

Midden in de prachtige bossen bij Oploo vind je onze gemeenschap Bronlaak. Hier wonen en werken zo’n 200 bewoners. Overdag serveren ze bijvoorbeeld koffie in de lunchroom, produceren ze kachelhout in de natuur, maken ze de mooiste kleiproducten in de Potterij, verbouwen ze de groenten in de tuinderij en verzorgen zij het vee en de natuur rondom het terrein. Elke bewoner werkt op z’n eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling.

Gemertseweg 36
5841CE  OPLOO
0485–388900
Bronlaak (deseizoenen.org) 

Overkempe

Overkempe in Olst helpt 136 volwassenen met een verstandelijke beperking om zich naar vol vermogen te ontplooien. We zijn een hechte cultuur-, woon- en werkgemeenschap waar iedereen ertoe doet.  Bewoners en medewerkers ontwikkelen zich door elkaar te ontmoeten in samen leven, samen wonen en samen werken.

Met oog voor ieders talent en uitdaging bieden we een zinvolle invulling van de dag. Terwijl het ritme van de seizoenen onze werkzaamheden bepaalt.

Koekoeksweg 100
8121CS  OLST
0570–568600
Overkempe (deseizoenen.org)

Corisberg

De Corisberg is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap. Mensen met een verstandelijke beperking vinden hier een veilige, vertrouwde woonomgeving en een zinvolle werkplek. De Corisberg in Heerlen bestaat uit een boerderij, Hoeve Corisberg en vier woonhuizen. Verder is er nog een woonhuis in Kerkrade.

De Corisberg
Corisbergweg 1
6416 HJ Heerlen
Villa Terwinselen
Mariastraat 2
6467 EG Kerkrade

045 - 5412451
De Corisberg (deseizoenen.org) 

Elivagar

De locatie Elivagar is gelegen in Roggel, in een groene, rustig dorpse omgeving. De woon-werkgemeenschap Elivagar draagt zorg voor 35 bewoners, bestaande uit twee doelgroepen. De verstandelijk beperkte bewoners (VB) zijn de bewoners van vier woonhuizen in de kern van het dorp Roggel.

Koppelstraat 19
6088 EM  ROGGEL
0475 – 390520
 Elivagar (deseizoenen.org)

Gennep

Het boerenleven, midden in de stad. Geloei van koeien, geur van mest en aarde, klossende klompen en kippen die kakelend over het erf rennen. Alleen de winter, als de contouren van Eindhovense woonflats door de kale takken zichtbaar worden, verraadt de stad die hier op loopafstand ligt. De locatie Gennep ademt landelijke rust.

Genneperweg 169
5644 RS EINDHOVEN
0485–388900
Gennep Eindhoven (deseizoenen.org)

Verdandi

Woon-werkgemeenschap Verdandi bestaat uit twee locaties, De Groote Modderkolk in Loenen (gld) en Helios in Zutphen. Bovendien de creatieve werkplaats, ’t Atelier, in Loenen.

Verdandi biedt zorg, begeleiding en ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. Voor ons zijn de mogelijkheden van de bewoner leidend, niet zijn of haar beperking.

De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24a
7371 AA   Loenen (Gld)

Wonen:  055 - 5051036
Werken / Theeschenkerij:  055 - 5053278

Helios
Loverendale 10
7207 PG  ZUTPHEN
 0575 - 460217
 

Verdandi (deseizoenen.org)

Ondersteunende diensten

Met een bevlogen team zijn we aan de slag zodat onze organisatie werkt voor alle medewerkers en cliënten. We hebben hiervoor personeel op uiteenlopende vlakken als facilitaire & technische dienst, Mens& Organisatie, Kwaliteit & Veiligheid, ICT en financieel.

Keulenstraat 7

7418 ET Deventer

Gemertseweg 36
5841CE  OPLOO

0485–388900